Przepis na szybkie ciasto o nazwie Fanta Kuchen,
dostałam od przyjaciółki z Niemiec Eli.
Bardzo dziękuję Ci kochana za ten przepis.
Dzisiaj postanowiłam to ciasto upiec w formie babeczek.
Polecam wszystkim ten przepis, może ktoś skorzysta.
Dajcie znać czy smakowała wam Fanta Kuchen.
Przepis:
4 filiżanki mąki
2 filiżanki cukru
1 filiżanka oleju
4 jajka
1 paczka cukru waniliowego ( 8 gram)
1 paczka proszku do pieczenia ( 15 gram)
1 filiżanka fanty
4 puszki mandarynek
lub 1 kg jabłek utartych na tarce z dodatkiem cukru i
cynamonu do smaku
Cukier z jajkami utrzeć na puszek, dodać resztę
składników i dokładnie wymieszać.
Zamiast filiżanki można użyć szklanki po nutelli.
Zagnieść, uformować kulkę i wstawić do zamrażalnika na
30 minut.
Ciasto wylać na blaszkę, poukładać owoce i posypać startą
na tarce kruszonką.
Piec w temperaturze 175°C 30 - 40 minut.
Serdecznie dziękuję za odwiedziny, komentarze.
Pozdrawiam Arleta ♥